Hem Tjänster Historik och affärsidé Länkar Sandwich Insert Skärgårdsjeep Kontaktinfo

Historik och affärsidé

Historik

Håkan Johansson är ägare och grundare till Composult Composite Consulting AB.
Håkan tog sin civilingenjörsexamen 2001. Utbildningen var inriktad på Lättkonstruktion (komposit och sandwichteknik), Polymerteknik (polymermekanik och produktionsteknik), Hållfasthetslära och grundläggande Skeppsteknik.
Efter examen blev Håkan anställd som beräknings- och produktionsutvecklingsingenjör på DIAB AB (Laholm). DIAB AB tillverkar och säljer kärnmaterial för sandwichapplikationer. 2004 fick Håkan chansen att flytta tillbaka till Stockholm då han anställdes av Fagerdala Thiger Marine Systems AB (Stockholm). På FTMS AB ansvarade Håkan för utveckling och uppstart av företagets komposit- och sandwichavdelning. FTMS AB utvecklar nya sandwichsystem för fartyg och båtar samt har egen varvsverksamhet. Hösten 2005 startade Håkan företaget Composult Composite Consulting AB.

Affärsidé

I Sverige finns ett stort antal mindre och medelstora företag som tillverkar detaljer/produkter i kompositmaterial. De har ej medel för att anställa en dimensionerings/produktionsingenjör. Vidare är det ytterst få ingenjörer med både dimensionerings och produktionserfarenhet. Vi erbjuder kunderna ingenjörer med erfarenhet av dimensionering och produktion. Vi kan driva produkt och produktionsutveckling utan att störa kundens verksamhet alternativt arbeta som resurs i kundens egna projekt. Kunden erbjuds också utbildning i de flesta kompositrelaterande ämnen. Vi har ett stort kontaktnät och branschkännedom vilket används för att förmedla ytterligare tjänster och varor till kundens nytta.

Håkan Johansson M.Sc.

Sedan mitt första båtbygge i 13 års åldern har jag haft ett intresse för kompositer. Jag blev fascinerad av hur lätt det var att åstadkomma en robust struktur som samtidigt var mycket lätt. Eftersom jag tycker mycket om båtar kom jag ständigt i kontakt med kompositer. Detta intresse resulterade i många sommarjobb på båtvarv och marinor och senare utbildning. Jag spenderar mycket fritid i skärgården där båten spelar en central roll. Detta inspirerar till att utveckla egna båtar. Sport och musik intresserar mig också. Tillsammans med intresset för kompositer har det lett till bland annat hemutvecklade slalomskidor, kajaker och instrument.
Det är en lycka att dagligen få arbeta med sitt intresse!